Ne féljetek címmel az Ars Sacra Fesztivál alkalmából rajzpályázatot hirdettek: az óvodások és az iskolások összesen 93 pályaművet készítettek, melyekből hétfőn kiállítást nyílt a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. Tizennyolc gyermek részesült elismerésben,

– A hétfejű sárkánnyal harcolt a lovag, aki semmitől sem fél, hanem bátran küzd – mondta a hat éves Sarkadi Kiss Csanád, aki a Szántó utcai óvodába jár, s alkotásával a második helyezést érte el. – Nagyon szeretek rajzolni és mindig a jó győz.

Miklai Dorina – rajzfilmélmény alapján – az éjszakai szellemeket rajzolta meg, s olyan remekül sikerült az alkotás, hogy különdíjjal jutalmazta a zsűri. Fodor Zoltánné, a Szántó utcai tagóvoda vezetője szerint jó, hogy meghirdették a pályázatot, s a témát két oldalról közelíthették meg az apróságok. – Egyrészt megfestették, mitől tartanak, illetve azt, milyen körülmények között érzik magukat tökéletes biztonságban a gyermekek – folytatta a szakember. – Hihetetlenül sok információ, élmény éri őket minden nap, s a rajzolás abban is segíthet, hogy a feszültségek, szorongások enyhüljenek.

Az óvodásoknál Antalicz Kristóf (Békevár óvoda) nyert, az alsósoknál Rockenbauer Petra, a kaposmérői Hunyadi János iskola diákja, a felsősöknél Mogyorósi Kamilla, a kaposvári Gárdonyi iskola hetedik osztályos tanulója végzett az élen, több különdíjat adtak át, a könyvtárosok díját Belányi Lilla (Zrínyi iskola) és Sian Leigh (Nagyboldogaszony Katolikus Általános Iskola) kapta, az Ars Sacra díjat Faragó Fanni (Nagyboldogasszony iskola) vehette át.