Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk természeti értékeink felismertetésére, megvédésére és természeti kincseink védelmére.

Ennek keretében például sikeresen pályáztunk és nyertük el szeptemberben  a Madárbarát Óvoda címet, tartjuk meg minden évben a Kutyatár Karácsonyt.

Ebbe a törekvésünkbe illeszkedik Tök Parádé rendezvényünk is. 

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert óvodánkban aktívak, érdeklődőek a szülők, akik ötleteikkel, a nevelőmunkában való segítségnyújtással maguk is gazdagítják óvodánk programkínálatát.

Tök Parádé programunk többcélú:

·       a magyar hagyományaink ápolása – tökfaragással, tökmécseskészítéssel,

·       a már előbb említett jó szülő-óvoda partnerkapcsolat megtartása, erősítése,

·       az egészséges életmódra nevelésben egymás segítése, támogatása. Szülők, dolgozók, óvodai csoportok rengeteg tökből készült finomságot készítettek, melyekhez mindenki a receptet is elhozta. Mi ezt sokszorosítottuk és a kóstolók elé raktuk, hogy haza is lehessen vinni belőlük,

·       e délutánra meghívtuk leendő óvodásainkat is, hogy az óvodáskor előtti nevelési évben ismerkedjenek meg óvodánkkal, az óvoda dolgozóival, az itt folyó nevelőmunkával.

 

Programunk nagyon sikeres volt, a beteg gyermekeinket kivéve, minden család részt vett rajta. Sok pozitív visszajelzést kaptunk és felkérést, hogy még több ilyen közös rendezvényt szervezzünk.

A délután folyamán lehetett tököt faragni, tökmécsest, tökálarcot készíteni, csillámtetoválást kérni, tökből készült finomságokat kóstolni, de célbadobó, tökkereső játékban is részt lehetett venni.

½ 6-kor lekapcsoltuk a villanyokat és az ovi galériájában kiállított faragott tökök mécseseit meggyújtottuk. Ez volt az est igazi „fénypontja”: szülők, gyerekek nagy sikerélményhez juthattak, a gyerekek büszkék voltak a szüleikkel közösen készített munkára.

 

        Minden gyermekünktől egy kis töklufival és tökhűtőmágnessel búcsúztunk.

 

További képeint megtekinthetők itt.


Követőink

Jelenleg online

Oldalainkat 84 vendég böngészi